Hoe verzorg je je huid het best?

Bright Smart helpt je graag op weg naar een juist skincare routine:

 1. Was steeds eerst je handen.
 2. Reinig dan je huid eerst met micellair water, olie of een lotion. Zo haal je ’s morgens de vuile laag weg die tijdens het slapen wordt geproduceerd en eventuele overblijfselen van make-up van gisteren. En ’s avonds moet je natuurlijk je make-up en andere onzuiverheden goed verwijderen. De reiniging is een heel belangrijke stap die je best dus niet overslaat.
 3. Ideaal is om twee keer te reinigen. De tweede keer met bv. een zacht zeepachtig product (natuurlijk niet met gewone zeep).
 4. Gebruik een diepte reiniger of exfolieer zeker twee keer per week.
 5. Na het reinigen steeds afspoelen met lauw water.
 6. Dep je gezicht droog met een handdoek.
 7. Na de reinigingen gebruik je een serum. Een serum dringt diep in de huid binnen en zorgt voor een glanzend en gezond effect. Een goed serum bevat actieve anti-aging ingrediënten. Het geeft je huid een mooie gloed. Laat enkele druppels in de handen vallen en smeer ze zachtjes uit op het gezicht en in de hals.
 8. Ideaal is dat je dan ook je oogcrème of oogserum smeert. De huid rond je ogen is immers gevoeliger en dunner dan de rest van je gelaat.
 9. Smeer dan een goede dag– of nachtcrème. Elke huid is anders. Zoek een dag en nachtcrème die bij jouw huid past.
 10. Over je dagcrème steeds een zonnecrème gebruiken. Vergeet niet dat een zonnecrème je niet heel de dag beschermt. Dus bijsmeren is de boodschap. Best om de 2à3 uur.
 11. Na de zonnecrème kan je je maquilleren en liefst met minerale make-up

Wanneer je make-up aanhebt is het uiteraard niet makkelijk om om de 2à3 uur weer zonnecrème aan te brengen.
TIP: De Universkin SPF50 Brush is hier ideaal voor. Geschikt voor elk huidtype en is kleurloos. Deze kan dus perfect worden aangebracht over je make-up. Bovendien is het een minerale filter en ben je dus direct weer beschermd tegen de zon.

Hulp nodig in jouw keuze? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Deel deze post