Huidveroudering en rimpels tegenhouden

Huidveroudering en rimpels tegen houden kan. Je huidveroudering heeft deels te maken met je genen maar ook deels met andere factoren en deze kan je wel beïnvloeden.

We weten allemaal dat zon, stress, roken ,fastfood en suikers niet goed zijn voor je huid. Maar weet je ook dat het licht van schermen het zogenaamde blauwe licht niet goed is. En wie werkt er nu niet met de computer of Ipad etc.

Dagelijks zonbescherming tegen rimpels.

De belangrijkste boosdoener voor huidveroudering is de zon. Deze geeft niet enkel rimpels maar ook pigmentvlekken . Bovendien schijnt de zon heel het jaar door.

Zonnebrandcrème is de beste antirimpelcrème.

Dus adviseren wij dagelijks een crème met (liefst) spf 50 en dit winter en zomer. Bovendien beschermen de betere crèmes je ook tegen blauwlicht. (vb Heliocare)

We adviseren om deze meerdere keren per dag te smeren. Lukt dat niet met jouw maquillage dan kan je overdag de Brush van universkin gebruiken?.

Vitamine C tegen huidveroudering en rimpels.

Uit onderzoek is gebleken dat vitamine C heel veel kan doen voor de huid, juist op het gebied van antiaging. Vitamine C is niet enkel een krachtige antioxidant maar gaat ook je aanmaak van collageen ondersteunen en helpt pigmentvlekken te egaliseren.

De meeste merken (vb. RegimA en Zeitschild) bevatten vit C maar je kan ook een serum gebruiken met een optimale dosis C: dermaceutic C25 Cream of tri-vita-c 30 of de endocare c pure.

Zo een serum of crème smeer je best ‘s morgens of ‘s avonds op de gereinigde huid. Daarover kan je dan je dag/nachtcrème aanbrengen.

Vitamine A voor optimale huidverbetering.

Vitamine A of retinol werkt tegen fijne lijntjes en vertraagt de veroudering. Het maakt de huid gladder en egaler en zal pigmentvlekken verbleken. Retinol moet je opbouwen.

Vit A zit ook in RegimA en dit in een goed verdraagbare dosis.

Wil je iets sterker werken kan je een ‘s avonds een crème met retinol gebruiken. Je begint best met de activ retinol  0,5 om nadien over te schaken naar 1%.

Volhouden om huidveroudering rimpels tegen te houden.

Vergeet niet dat wat je ook doet ,dat je dit moet volhouden. Onze huidveroudering begint al heel vroeg (rond 20j) maar per geluk beginnen we dit pas later te merken.

Dus start op tijd. Leef gezond en smeer je jong 😉

Wil je hulp of ons advies? Contacteer ons gerust.

 

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email