Pigmentvlekken behandelen doet u zo!

Bent u uw pigmentvlekken liever kwijt dan rijk? Dan hebben we goed nieuws voor u. Want u vindt in ons assortiment kwaliteitsvolle producten om uw pigmentvlekken efficiënt te behandelen.

Pigmentvlekken, wat zijn dat eigenlijk?

Simpel gesteld zijn pigmentvlekken opeenhopingen van pigment in uw huid. Als uw huid bijvoorbeeld in contact komt met uv-stralen, maakt uw lichaam als bescherming pigment (of melanine) aan. Daardoor wordt uw huid dikker en krijgt ze een mooi bruin kleurtje. Loopt er iets fout in dat proces? Dan hoopt het pigment op en krijgt u pigmentvlekken.

Welke soorten pigmentvlekken bestaan er?

Afhankelijk van de oorzaak kunnen we zes soorten pigmentvlekken onderscheiden:

  1. Pigmentvlekken door te veel zon

Deze pigmentvlekken ontstaan door te veel blootstelling aan zonlicht (uv-stralen). Dit type pigmentvlekken komt het vaakst voor, en vooral het gezicht en de handen zijn er gevoelig voor.

  1. Pigmentvlekken door leeftijd

Als u ouder wordt, raken uw pigmentcellen sneller in de war. Daardoor hopen ze zich op en ontstaan er pigmentvlekken. Deze pigmentvlekken worden ook ouderdomsvlekken genoemd.

  1. Pigmentvlekken door een verstoorde hormonenhuishouding

Een zwangerschap gooit uw hele hormonenhuishouding overhoop. Daardoor ontstaan er soms pigmentvlekken in uw gezicht of in uw hals. Deze pigmentvlekken – die ook bekendstaan als zwangerschapsmasker – verdwijnen meestal vanzelf na de zwangerschap.

  1. Pigmentvlekken door een ontsteking

Ook als uw huid ontstoken is, maakt uw lichaam als beschermende reflex extra pigmentcellen aan. Soms in die mate dat er hyperpigmentatie ontstaat wat tot pigmentvlekken leidt.

  1. Pigmentvlekken door huidirriterende stoffen

Sommige mensen zijn zo gevoelig aan bepaalde stoffen in cosmetische producten dat er een pigmentstoornis – Riehl’s melanose – optreedt als ze ermee in aanraking komen.

  1. Pigmentvlekken door rode bloedvaatjes

Als u veel in de zon komt, overmatig parfum gebruikt, hormonale veranderingen ondergaat of er van nature aanleg voor hebt, dan loopt u kans op roodbruine pigmentvlekken – Poikiloderma van Civatte – in uw hals. Ze zijn een combinatie van een teveel of een tekort aan pigment in uw huid en in uw rode bloedvaatjes.

Hoe behandelt u uw pigmentvlekken met de producten van BrightSmart?

Het is aan te raden om voor de behandeling van uw pigmentvlekken advies in te winnen bij een dermatoloog of een esthetische arts. Zo bent u zeker van een behandelplan op maat. Maar ook met een combinatie van kwaliteitsvolle BrightSmart-producten kunt u efficiënt pigmentvlekken voorkomen en behandelen.

Wilt u meer weten over onze kwaliteitsvolle producten om pigmentvlekken te behandelen of voorkomen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Deel deze post

Geef een antwoord