Retinol zorgt voor een gezonde mooie huid.

Retinol zorgt voor een gezonde mooie huid.

Retinol zorgt voor een gezonde mooie huid. Tretinoïne is een afgeleid product van Vitamine A. Er zijn veel vormen van vitamine A en die werken allemaal net iets anders. Het is bewezen dat Vitamine A huid verjongend werkt. Andere vormen zijn bv. retinol. Retinol wordt vaak in cosmetica producten gebruikt, omdat deze vorm zorgt voor minder bijwerkingen, maar het is ook minder krachtig.

Wat doet vitamine A?

Vitamine A stimuleert de gezonde celdeling en de aanmaak van collageen en elastine. De huidstructuur verbetert, maar ook pigmentvlekken zullen vervagen. Evenals werkt Vitamine A ook super bij acné.

Zijn er nadelen?

Vitamine A kan wel roodheid, irritatie en schilfering geven. Het wordt zeker niet door elke huid verdragen. Door de tretinoïne kan de huid gevoeliger raken voor zonlicht waardoor je sneller kan verbranden. Zorg dus altijd voor een goede sunblock!

Bovendien is tretinoïne enkel op voorschrift van jouw arts. Per geluk kunnen er een aantal vitamine A derivaten o.a. retinol wel in gewone cosmetica gebruikt worden.

Hoe retinolproducten gebruiken?
  • Zeker opbouwen en beginnen met een laag percentage. (bv. starten met 2x/week,…)
  • Enkel ‘s avonds (Bv. Zeitschild Nachtcrème)
  • Steeds dun smeren
  • Steeds zonbescherming gebruiken (factor 50 is een must!)

Bij irritatie onmiddellijk stoppen. Niet gebruiken tijdens zwangerschap!

Mag retinol samen met fruitzuren (AHA)

Met fruitzuren (o.a. glycol) ga je de huid exfoliëren én extra diep reinigen. Je haalt als het ware de dode huidcellen weg. Retinol zal je huid normaliseren en doen stralen. Dus combineren mag.

Wanneer je te heftig reageert op retinol is vitamine C een goed alternatief.

Wilt u graag meer weten over deze kwaliteitsvolle producten om huid verbeterend te werken? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Deel deze post

Geef een antwoord