Waarom vitamine C goed is voor uw huid

Als kind hebt u het wellicht honderden keren gehoord: “Eet je fruit en groenten op”, of: “Drink je sinaasappelsap op”. Altijd gevolgd door: “Want dat is goed voor je gezondheid”. En uw ouders hadden gelijk. Want fruit, groenten en vers geperst sinaasappelsap zijn bronnen van vitamine C. En die vitamine C is goed voor uw weerstand, botten, tanden, bloedvaten én huid.

Vitamine C = onmisbaar voor een gezonde huid

Het effect van vitamine C op uw huid is zo groot, dat het eigenlijk onmisbaar is voor een gezonde uitstraling.

  • Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen

Collageen is een structuureiwit dat uw huid verstevigt. Het menselijke lichaam maakt zelf collageen aan, maar de productie daalt als u ouder wordt. Het gevolg? Uw huid wordt slapper en dunner. Een proces dat u vertraagt met vitamine C.

  • Vitamine C verkleint de kans op pigmentvlekken

Pigment is de kleurstof die de huid haar kleur geeft. Absorbeert uw huid de uv-stralen van het zonlicht? Dan bestaat de kans dat uw huid overmatig pigment aanmaakt met pigmentvlekken als resultaat. Vitamine C tempert de aanmaak van pigment en verkleint zo uw kans op pigmentvlekken.

  • Vitamine C vermindert de kans op rode acnevlekjes

De onzuiverheden op uw huid kunnen leiden tot huidirritatie en acne. Op plaatsen waar een puistje stond, verschijnt er vaak een rood acnevlekje. Vitamine C voorkomt huidontstekingen en herstelt uw huid, waardoor uw acnevlekjes sneller verdwijnen.

  • Vitamine C gaat huidveroudering tegen

Vitamine C is een antioxidant. Dat betekent dat vitamine C vrije radicalen in uw lichaam kan neutraliseren. En dat is nodig, want vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die ervoor zorgen dat uw cellen en weefsels oxideren en uw huid veroudert. Vitamine C werkt het best in combinatie met andere antioxidanten en vormt vooral met vitamine E een ijzersterk duo.

Uw huid boosten met cosmetische producten

Wilt u een gezonde huid? Dan is het belangrijk dat u erover waakt dat u via uw voeding voldoende vitamine C binnenkrijgt. Daarnaast kunt u kwaliteitsvolle cosmetische producten met vitamine C gebruiken om uw huid te boosten. Kies altijd voor producten die minstens 4% vitamine C bevatten en die in een ondoorzichtig of donker flesje met een pompje zitten. Want vitamine C is heel gevoelig voor vocht, licht en zuurstof.

Als leverancier van hoogwaardige producten en smart solutions for brighter skin and hair raden wij u voor een gezonde en stralende huid deze kwaliteitsproducten met vitamine C aan:

                                               

Wilt u meer informatie of hebt u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel deze post

Geef een antwoord