Wallen en donkere kringen wegwerken.

Wallen en donkere kringen wegwerken. Wie donkere kringen en wallen efficiënt wil wegwerken, moet eerst zo precies mogelijk proberen te definiëren over welke soort het gaat want er zijn immers ook verscheidene behandelingen.

Heb je donkere kringen onder hun ogen zijn het meestal de bloedvaten die door de dunne huid schemeren wat de donkere – meestal blauwachtige – kleur teweeg brengt.
Bruine kringen onder de ogen kan dan weer kan wijzen op hyperpigmentatie.
Donkere kringen zijn ook wel erfelijk en leeftijdsgebonden. Ook een slechte levensstijl en stress en vermoeidheid kunnen dit beïnvloeden.

Wie tot slot last heeft van wallen – verhoogde ophopingen onder de ogen – zonder verkleuring, heeft dan weer af te rekenen met het uitpuilen van het vet van de oogkas of het vasthouden van vocht onder de ogen – al dan niet met een bijkomende verslapping van de huid.
Naast leeftijd, erfelijkheid en vermoeidheid is een slechte skincare routine soms ook een oorzaak voor wallen. Indien je je huid rond de ogen niet grondig reinigt, loop je het risico dat make-up resten en dode huidcellen zich vastzetten in de dunne huid onder de ogen.
Ook wie in plaats van een goede oogcrème, zijn heil zoekt bij een gewone dagcrème loopt het risico dat ook overtollige restjes van dat product zich ophopen in de huidcellen onder ogen, met als resultaat: wallen.

Hoe kan je wallen en donkere kringen onder je ogen behandelen?

Eerst en vooral, leef gezond (weinig alcohol, zout, cafeïne) en slaap voldoende.

Smeer steeds een oogserum of oogcrème. Bright Smart koos er enkele uit:

Over je oogserum smeer je best altijd een zonnecrème uv50. Heliocare watergel en de Heliocare pigment solution pikken niet in de ogen.

Camoufleer de huid onder de ogen met een goede concealer. Een concealer breng je trouwens best aan met een borsteltje.
Wij kozen voor minerale make-up van studio mino en de camouflage make-up Dermacolor van Kryolan. Bij deze laatste zijn de twin sets handig in gebruik en goed voor onder de ogen. Welke kleur jij nodig hebt, hangt af van je huidskleur en probleem.

Wilt u meer weten over onze oogserums of make-up? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Deel deze post