Zwangerschapsmasker of melasma behandelen

Melasma is een pigmentstoornis die vaak tijdens een zwangerschap voorkomt.
Daarom wordt melasma ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Melasma uit zich als grillige, donkere pigmentvlekken die symmetrisch over het hele gezicht verspreid zijn.

Oorzaak melasma niet bekend

De precieze oorzaak van melasma is onbekend. Het is wel zeker dat de hormonen progesteron en oestrogeen de aanmaak van pigment kunnen stimuleren waardoor er pigmentvlekken kunnen ontstaan. In de vakliteratuur worden ook blootstelling aan uv-stralen, geneesmiddelen, aanleg, en specifieke cosmetische stoffen als mogelijke oorzaken genoemd.

Professionele hulp bij melasma

De onbekende oorzaak maakt dat melasma moeilijker te behandelen is. Hebt u last van dit type pigmentvlekken? Dan raden wij u aan om langs te gaan bij een esthetisch arts of een dermatoloog voor een behandeling en advies op maat. Ontstaat melasma tijdens uw zwangerschap? Dan is de kans groot dat de vlekken vanzelf weer verdwijnen als de zwangerschap voorbij is.

Een egale en gezonde huid: wat kunt u doen?

Als u melasma hebt, kunt u met kwaliteitsvolle producten ook zelf het initiatief nemen om uw huid weer gezond en egaal te maken, of om verergering van het zwangerschapsmasker te voorkomen. Onze tips:

  • Heliocare 360° crème factor 50 beschermt uw huid tegen uv-stralen en het blauwe licht van computerschermen. Zo voorkomt u dat uw pigmentvlekken donkerder kleuren. U verkleint bovendien de kans op langetermijngevolgen zoals huidveroudering, een verminderde weerstand, een zonneallergie en huidkanker.
  • Endocare C-Pure is kwaliteitsvolle crème met ascorbinezuur of vitamine C. Ze hebben een blekend en egaliserend effect op uw pigmentvlekken.
  • Ook nachtcrèmes met peelende en blekende eigenschappen zoals Pigment Lightening Gel zijn aan te raden als u geen gevoelige huid hebt.
  • Uit recente studies blijkt dat bepaalde voedingssupplementen zoals Heliocare 360° het effect van crèmes versterken.
  •  Zoekt u een manier om uw melasma of zwangerschapsmasker wat te maskeren, zonder daarbij dikke camouflerende crèmes te hoeven gebruiken? Dan raden we zeker minerale make-up aan. Een merk dat wij graag aanbevelen is Studio Mino.

Hebt u last van een ander type pigmentvlekken dan melasma?

>> Ontdek dan hier meer informatie over de soorten pigmentvlekken en hoe u ze voorkomt of behandelt >>

Behandel uw melasma met kwaliteitsvolle producten. Plaats nu uw bestelling en geniet 5 % korting dankzij de kortingscode MED82.
Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel deze post

Eén reactie

Geef een antwoord